Održavanje kožne presvlake

Ako ste kupili kožnu sjedeću garnituru Natuzzi, preporučujemo vam da pažljivo pročitate sljedeće odlomke, a posebno one koje se odnose na odabir kože koju ste odabrali (koža PROTECTA ili koža NATURAL).

 

Kože Natuzzi su vrlo plemenit i otporan materijal koji s vremenom postaje sve ljepši i dragocjeniji. Koža nudi idealnu razinu udobnosti, kako u najtoplijim, ljetnim mjesecima tako i u najhladnijim, zimskim mjesecima, a sve zahvaljujući svojoj sposobnosti prilagodbe na temperaturne promjene. Njezina odlična elastičnost, koja se prilagođava obliku tijela, daje izniman osjećaj ugode.

 

Sve Natuzzi kože su ručno odabrane i posebno obrađene u našim postrojenjima za štavljenje kože. Svaki komad kože je unikatan i ima svoju povijest i priču, vidljivu u prirodnim oznakama otisnutim na površini kože kao što su razlike u strukturi i boji kože, crte, ožiljci, bore, žilice, ubodi insekata, itd. Sva ta različita obilježja prirodne i prave kože zapravo dokazuju njezinu izvornost i originalnost.

Neujednačena boja kod kože često znači igru prirode, a ne nestručan rad naših stručnjaka za kožu. Poznavatelji kože cijene sve te karakteristike kao vrijednost koja dodatno naglašava prirodni izgled kože i njezinu osebujnost.

 

Pri krojenju i šivanju, određeni dijelovi kože su namijenjeni za izrazito vidljive dijelove sjedeće garniture, a drugi pak za manje vidljive dijelove. U nastavku predstavljamo karakteristike kože koje se u manjoj mjeri nalaze na naročito izloženim, vidljivim dijelovima garniture (sjedišta, nasloni za ruke i leđa), dok su na manje vidljivijim dijelovima (vanjske bočne i leđne stranice) te karakteristike sasvim uobičajene i normalne.

 

Prirodna obilježja kože PROTECTA i NATURAL: